Tag Archives: Dialog

Sitecore SPEAK Insert Link Dialog – missing icons & sitecore tree – Don’t panic, U didn’t break it!!!!

I was upgrading a solution from 6.2 to 7.2 and it had a number of custom fields that no longer worked,  so I started to fix the code.

One of the custom fields showed the SPEAK  Insert link dialog and after making a lot of changes, I noticed that I had broken the SPEAK dialog, see below

Speak dialog....

I reviewed the changes I had made, and could not see what could have caused this issue? But to be on the safe side, I undid all of my changes, did a full build, etc and still I had the issue 😦

So I tried to open the dialog from a sitecore standard field, and it was also broken 😦

Solution

Whist starting to panic, after 5 minutes I noticed that the dialog had fixed itself!!!!

It appears that after a restart of the website the first time you open the “Insert link” dialog you have to wait 5 minutes for it to start working, after that it works straight away.

 

 

 

Missing dialog’s after upgrading to Sitecore 7.5

After upgrading to Sitecore 7.5 there where a number of SPEAK dialog’s (select media dialog, insert item link, etc) that would open and show the front page of the website?

I eventually tracked it down to they fact that their where a number of duplicated SPEAK items in the core database see the image below and the fact that the solution had some custom code which showed the front page if an item has no renderings defined (not a good idea).

items

 

I believe that whist upgrading a update package failed and or did not remove the unused items.

Solution

Delete all the items that have the folder icon, and then all the dialog should work again, of course take a backup of the items before deleting them.